Prajituri de casa

Cand eram copii, numai sunetul clopotelului de pauza intrecea in bucurie chemarea la curatat oalele de cremurile speciale ale mamelor, cand se apropia cate o sarbatoare si bucataria era invadata de aromele prajiturilor de casa. Nici fondantele cleioase, nici turta dulce in forma de ponei de la magazin nu se compara cu tarta de visine sau cu negresele abia scoase din cuptor.

E imposibil sa nu te cuprinda nostalgia, ori de cate ori bucataria se umple de aroma esentei de vanilie sau de migdale din prajiturile de casa. Cine crede ca arta prajituritului e inutila, cu siguranta nu stie ca pierde sansa de a se conecta din nou la vremurile fara griji ale copilariei de zahar ars.

Pentru cei dintre voi care inca mai gasesc un deliciu in creme, foi si foietaje, blaturi si bombonele decorative, am pus la cale o lista cu prajiturile de casa cele mai bune pe care le faceau mamele noastre. Pe noi ne-a cuprins nostalgia numai amintindu-ne numele lor parca de basm. Iata mai jos recomandarile noastre pentru prajituri de casa:

In bucataria noastra mixerul deja ruleaza si se face tragere la sorti pentru fericitul castigator al unei oale cu peretii plini de crema.

Cand eram copii, numai sunetul clopotelului de pauza intrecea in bucurie chemarea la curatat oalele de cremurile speciale ale mamelor, cand se apropia cate o sarbatoare si bucataria era invadata de arome. Nici fondantele cleioase, nici turta dulce in forma de ponei de la magazin nu se compara cu tarta de visine sau cu negresele abia scoase din cuptor.
E imposibil sa nu te cuprinda nostalgia, ori de cate ori bucataria se umple de aroma esentei de vanilie sau de migdale din prajiturile facute in casa. Cine crede ca arta prajituritului e inutila, cu siguranta nu stie ca pierde sansa de a se conecta din nou la vremurile fara griji ale copilariei de zahar ars.
Pentru cei dintre voi care inca mai gasesc un deliciu in creme, foi si foietaje, blaturi si bombonele decorative, am pus la cale o lista cu prajiturile de casa cele mai bune pe care le faceau mamele noastre. Pe noi ne-a cuprins nostalgia numai amintindu-ne numele lor parca de basm:
Salam de biscuiti  http://www.prajituri.info/salam-de-biscuiti/
Dintii Negresei http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-dintii-negresei.html
Zahar ars  http://www.prajituri.info/zahar-ars/
Budinca de ciocolata http://www.prajituri.info/budinca-de-ciocolata/
Alba-ca-zapada http://www.gustos.ro/retete-culinare/alba-ca-zapada-18.html
Baclava http://www.prajituri.info/baclava/
In bucataria noastra mixerul deja ruleaza si se face tragere la sorti pentru fericitul castigator al unei oale cu peretii plini de crema.